Nöjda kunder och konsumenter

SCAs produkter och tjänster bidrar till ett bättre liv för många människor. Vi finns till för våra kunder och konsumenter. För att lyckas behöver vi förstå deras behov och hur vi bäst kan möta dem med våra erbjudanden.

Kundförståelse och konsumentinsikt avgör vilka innovationer vi utvecklar och hur vi levererar den färdiga produkten eller tjänsten till marknaden. Om allt blir rätt kan vi bidra till att öka livskvaliteten och förbättra hälsan hos våra målgrupper.

Vi studerar vår omvärld för att fånga upp trender och nya behov och vi för en dialog med kunder och konsumenter. Mycket kunskap får vi från SCAs säljare och vi gör regelbundna kundnöjdhetsundersökningar.

Konsumentdialogen sker med hjälp av fokusgrupper eller genom djupintervjuer. Vi observerar våra konsumenters och kunders beteenden, exempelvis genom hembesök. Vi får även insyn i konsumenternas behov och uppfattningar om våra produkter genom att följa diskussionerna på sajter som www.libero.com och www.girls1st.se eller i sociala medier.


Libresse uppmuntrar unga kvinnor att vara sig själva

Med kampanjen”Do What Fits You” vill Libresse i Malaysia uppmuntra unga kvinnor att lyssna på sin inre röst och bli den de innerst inne vill vara – snarare än den andra vill att de ska vara.

Debby Ho, Consumer Marketing Manager för Libresse i Malaysia, förklarar konceptet bakom kampanjen:

”Dagens unga kvinnor utsätts för allt större press och krav på hur de ”bör vara”, både från familj och jämnåriga, och även från tv, tidningar och sociala medier. Den här Libresse-kampanjen uppmanar istället unga kvinnor att lyssna på sin inre röst och leva livet fullt ut”.

Libresse-kampanjen visades i rikstäckande malaysiska tv-kanaler och spreds via sociala medier. Se den senaste ”Do What Fits You”-reklamen här: https://youtu.be/of4K5xirpYk.


Nöjdare kunder med Tork-lösning

För den svenska nöjesparken Gröna Lund står gästupplevelsen i centrum och intrycket av toaletterna är en viktig del av denna. Med Tork EasyCube har gästnöjdheten ökat samtidigt som lösningen hjälper personalen att göra ett bättre jobb. Tork EasyCube är en IT-baserad tjänst som effektiviserar städningen i offentliga miljöer, bland annat på toaletter. Den ger information i realtid om förbrukningen av papper och tvål via en mobil eller surfplatta, vilket ger en god överblick av var och när toaletterna behöver städas och behållarna behöver fyllas på.

Gröna Lund är en av SCAs första kunder som börjat använda Tork EasyCube och deras erfarenheterna är mycket goda.

”Nu vet personalen exakt vad som behöver fyllas på och var, vilket gör att de spar tid eftersom de inte behöver göra onödiga kontroller och kan ta med sig rätt produkter från början”, säger Dragica Novacic, parksupportchef på Gröna Lund. ”Gästnöjdheten har gått upp och till skillnad från tidigare har vi inte fått några klagomål på tvål eller papper överhuvudtaget”.

Personalen känner att de kan göra ett bättre arbete och det är fler som vill jobba i gruppen som städar toaletter. Särskilt vid tillfällen med många besökare underlättar Tork EasyCube arbetet. Dessutom har konsumtionen av tvål och toalettpapper minskat.


40 000 Torkbehållare

Från och med 2015 använder fordonstillverkaren BMW pappershanddukar, toalettpapper och tvål samt 40 000 Torkbehållare i hygienutrymmena i alla sina tyska och österrikiska anläggningar. Det betyder att anläggningarna har en enhetlig hygienlösning som ger kunder och medarbetare ett konsekvent och välbekant bemötande samtidigt som hygienförhållandena förbättras.

SCA försåg även BMW:s fabriksmatsal i Dingolfing, Tyskland, med servettbehållare av varumärket TorkXpressnap och under en testperiod minskade servettkonsumtionen med 30 procent. BMW införde därför behållarna i alla matsalar i Tyskland och Österrike.

BMW testade olika leverantörer och produkter innan valet slutligen föll på SCA. I kombination med minskad konsumtion och kostnad, hög produktkvalitet och servicegrad, utgjorde SCAs hållbarhetsprofil en avgörande faktor för samarbetet.


Stirling Gravitas – ett nytt sätt att prata inkontinens med män

Med den orädde gentlemannen Stirling Gravitas och en diskret, skräddarsydd produkt vill TENA, SCAs varumärke för inkontinensprodukter, hjälpa män som lider av mindre urinläckage.

Den mycket tunna TENA Men Protective Shield är högabsorberande och lanserades under 2015. Till skillnad från andra TENA-produkter är TENA Men Protective Shield svart, vilket gör den tydligt maskulin och lämplig för mörka underkläder.

I samband med lanseringen introducerade TENA Men en reklamkampanj med den fiktive Stirling Gravitas i huvudrollen, en man som vet hur man behåller fokus och inte låter sig distraheras av några droppar urin i kalsongerna. TENA Men Protective Shield säljs för närvarande i Storbritannien och Tyskland, och fler marknader är på gång.

En av fyra män över fyrtio kommer någon gång att drabbas av urinläckage. Många vet inte att det finns hjälp att få utan antingen struntar i problemet eller försöker med egna lösningar som vanligtvis varken är effektiva eller passar. Se Stirling Gravitas-filmerna på Youtube: http://bit.ly/24UHb2J.


Några av årets utmärkelser

Stanton McComb, vd McKesson, Michael Feenan och Josh Renihan från SCA samt Joan Eliasek, vice vd McKesson vid prisceremonin.

  • ”Årets mest innovativa leverantör” av distributören Bunzl i Europa.
  • Irlands “Mest miljövänliga leverantör” av Checkout Magazine, en rikstäckande tidning för detaljhandeln och snabbrörliga konsumentvaror (FMCG) i Irland.
  • ”Årets leverantörspartner” av nordamerikanska distributören McKesson.
  • Erkännande som ”Enastående leverantör” av Singapores största hälsovårdsinköpare SingHealth.